in

Blagoslovljen novoizgrađeni dio porečkog gradskog groblja sv. Marko

Foto Usluga Poreč

Danas, 15. siječnja 2024. godine blagoslovljen je novoizgrađeni dio porečkog gradskog groblja koji nosi naziv groblje sv. Marka. Blagoslov je održao velečasni Boško Čatlak.

Završenom rekonstrukcijom prve faze dogradnje groblja obuhvaćeno je uređenje zelene površine na kojoj su izgrađene niša za urne i ljesove. Investicija je odrađena na najnovijem dijelu groblja na površini od 313 m2 gdje je izgrađeno 66 niša za ljesove te 72 niše za urne. Prostor je hortikulturno uređen, a površina neposredno ispred građevine popločena. U istom dijelu uređena su i pomoćna spremišta za opremu i alate koji se koriste u aktivnostima upravljanja i održavanja groblja.

Kako nadalje pojašnjavaju iz komunalnog poduzeća Usluga Poreč, radovi su započeli u srpnju 2023. godine, a u skladu s definiranim planom završili su u roku. Po okončanju obavljen je tehnički pregled i dobivena pravomoćna uporabna dozvola, te dograđen dio groblja slobodan za daljnju prodaju.

-Navedena rekonstrukcija predstavlja nastavak naših planiranih investicija i kontinuiranih ulaganja u infrastrukturu i našu zajednicu. Novouređeni dio gradskog groblja pružiti će miran i dostojanstveni ispraćaj vašim najmilijima, piše u priopćenju Usluga Poreč d.o.o.

Foto Grad Poreč kanalizacija radovi gradilište

Gradi se kanalizacija u Antoncima, Kosinožićima, Vežnaverima i Fuškulinu, uskoro u još tri porečka naselja

atltičari maximvs poreč

Brojne medalje za porečke Maximvse u 1. kolu Kvarnerske lige