in

Capak o popuštanju mjera: Treba biti oprezan, tu su novi sojevi

Screenshot

U Hrvatskoj se mjere mogu mijenjati ovisno o situaciji, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u Dnevniku HTV-a. Istaknuo je da je Hrvatska trenutačno treća u EU-u po incidenciji u 14 dana i da takva situacija dopušta razmišljanje o dodatnim popuštanjima. Nakon više od dva mjeseca trajnog silaznog trenda došli smo na stagnaciju pada broja novih pozitivnih na koronavirus.

“Imamo malo povećanje broja slučajeva, no nema razloga za zabrinutost. Dolaskom toplijeg vremena i sa sve više cijepljenih ljudi brojke će i dalje padati. Sadašnja epidemiološka situacija je takva da je Hrvatska treća u Europskoj uniji po incidenciji u 14 dana. To nam dopušta da razmišljamo o dodatnim popuštanjima. Ali trebamo biti oprezni zbog dolaska novih sojeva virusa i sporijeg dolaska cjepiva. Stožer će pažljivo razmotriti mjere popuštanja”, kazao je i naglasio da se mjere mogu mijenjati ovisno o situaciji, objavio je N1.

U četvrtak stiže 16.000 doza Moderninog cjepiva

Govorio je i o cijepljenju te naglasio da u četvrtak stiže 16.000 doza Moderninog cjepiva, a do kraja tjedna 50.000 AstraZenecinog.

“Velike su količine cjepiva, iako je veliki grad u pitanju. Svaki liječnik obiteljske medicine je dobio po 30 doza, a sutra će HZJZ dati svoj doprinos i cijepiti, također po listi, u Zavodu. Naručeno je 70 pacijenata svakih pola sata na punkt na Ksaverskoj cesti”, kazao je.

“Svi zavodi za javno zdravstvo dostavili su Ministarstvu zdravstva gdje će se odvijati punktovi za cijepljenje. Neki su već počeli s masovnim cijepljenjem. Zagreb ima prijavljenih 19 punktova. Ako će biti potrebne i veće dvorane, za takve potrebe postoji Zagrebački velesajam”, istaknuo je Capak.

Izvor N1

Opet poskupljuje gorivo

HAK: Kolnici ponegdje vlažni i skliski, ima i magle, mogući zastoji u prometu