in

Čelnici Udruženja obrtnika s načelnikom Funtane o osnivanju fonda za pomoć poduzetnicima

U ponedjeljak je održana sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Poreč a na kojoj se raspravljalo o aktualnoj problematici struke, mjerama pomoći i poteškoćama s kojima se susreću obrtnici u svom radu. Definiran je dnevni red Skupštine koja će se održati 10. lipnja.

Nakon sjednice predstavnici obrtnika zajedno s predsjednikom Udruženja Zoranom Kalčićem posjetili su Općinu Funtana i načelnika Mladena Grgetu, priopćeno je iz Udruženja obrtnika Poreštine.

Na neformalnom sastanku s načelnikom Grgetom raspravljalo se o nizu tema vezanih uz obrtništvo. Cilj sastanka bio je upoznati načelnika s problematikom obrtništva, poteškoćama uzrokovanim virusom COVID-19, te pripremom i tijekom turističke sezone za koju su mnogi obrtnici izuzetno vezani. 

Načelniku je predstavljena struktura obrtništva po djelatnostima u Općini Funtana gdje prevladavaju ugostitelji s 38 obrta, slijede trgovci s 10.

U Općini Funtrana ukupno posluje 78 obrtnika. Načelnik Grgeta obećao je kako će sa svojim timom razmotriti inicijativu o formiranju fonda za potpore obrtnicima i poduzetnicima koji tek započinju s radom ili žele unaprijediti kvalitetu poslovanja.

Nakon općina Tar-Vabriga i Funtana, Upravni će odbor Udruženja obrtnika Poreč nastaviti s posjetima drugim općinama Poreštine i načelnicima ostalih jedinica lokalne samouprave, piše u priopćenju.

VIŽINADA: Gradnja vrtića pri kraju – U tijeku su UPISI za pedagošku 2020./2021. godinu

ISTRA – Natječaj za zapošljavanje policajaca i dalje traje