in

Čestitka istarskog župana povodom Ramazanskog bajrama

U povodu Ramazanskog bajrama zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin poslao je Esadu ef. Jukanu, glavnom imamu Islamske zajednice u Puli, čestitku:

Poštovani,

u ime Istarske županije i svoje osobno, upućujem Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Istri iskrene čestitke povodom velikog blagdana, Ramazanskog bajrama, uz želju da ga provedete uz svoje najmilije, u radosti i ljubavi.

Iza nas je jedno teško razdoblje, uzrokovano pandemijom koronavirusa, a čije će negativne posljedice još dugo utjecati na naše živote. Upravo zato, u vremenima krize moramo biti još jače povezani, te još snažnije njegovati i poticati vrijednosti zajedništva, solidarnosti i međusobnog uvažavanja. 

Neka Vama i Vašoj zajednici završetak svetog mjeseca Ramazana i ramazanskog posta, pridonese obnovi duhovnosti vjere i osjećaja mira, prijateljstva i ljubavi među ljudima. 

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“

Ramazanski bajram, zvan i ‘festival prekida posta’, važan je blagdan u islamskoj kulturi te se održava svake godine nakon ramazana, islamskog svetog mjeseca posta i odricanja. Ramazanskim bajramom obilježava se završetak posta u trajanju od 29 ili 30 dana, od izlaska do zalaska sunca, a točan dan ovisi o lokaciji i promatranjima lokalnih religijskih službi.

Kada dođe do drugog vala epidemije zatvaranje ekonomije više neće biti opcija

Istra završava još jedan tjedan bez novozaraženih od koronavirusa!