in

VIŽINADA – Čestitka načelnika Marka Ferenca za Praznik rada: “Danas slavimo pravednost i borbu za prava koja prizlaze iz rada”

U čast današnjem obilježavanju Međunarodnog praznika rada prenosimo čestitku načelnika Vižinade Marka Ferenca:

Danas nema tradicionalne budnice i zajedničkog druženja uz grah, nema sportskih igara i turnira, nema organizirane proslave Prvog maja, ali bez obzira na to danas slavimo sve ono što je simbol Prvog maja, a to je pravednost i borba za prava koja proizlaze iz rada.

Svatko ima pravo na dostojanstven rad, na pravednu naknadu za rad, zdravstvenu zaštitu i sigurnost na radu, sve ono za što su se obespravljeni radnici borili još daleke 1886. godine, kada je revolucionarni prosvjed plaćen brojnim žrtvama radnika.

Borba za prava radnika nastavlja se i danas, tim više jer živimo u vremenu u kojem naša samostalnost i sigurnost ovisi o globalnim kretanjima kapitalizma i vrlo je malo potrebno da nam se život promijeni. Ova kriza će proći i nadam se da ćemo iz nje izaći pametniji i svjesniji te više se zalagati za socijalnu sigurnost, zdravlje i financijsku neovisnost svih nas. Budimo odgovorni.


Drage sugrađanke i sugrađani, sretan vam Međunarodni praznik rada.

Živio Prvi Maj!

Lijepe vijesti i za Praznik rada – Istra i danas ima sve NEGATIVNE NALAZE – I zadnji pacijent izliječen!

Na Trgu Portarata obilježen Međunarodni praznik rada