in

Albanac u istražnom zatvoru zbog šverca migranata

Foto Policijska uprava primorsko-goranska

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 20. siječnja 2023., ispitalo albanskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak sudjelovao u nezakonitom prijevozu stranih državljana koji nemaju zakonit boravak u Republici Hrvatskoj, odnosno da je za unaprijed obećanu novčanu naknadu od 300 eura dao svoje vozilo na korištenje nepoznatoj osobi koja je 18. siječnja 2023., na području Rijeke, primila u vozilo strane državljane. Osumnjičenik se pritom, osnovano se sumnja, kretao drugim vozilom ispred vozila u kojem su bili strani državljani radi pravovremenog upozoravanja o prisutnosti policijskih ophodnji. Policijski službenici su ga u noći 18./19. siječnja 2023. zaustavili u blizini graničnog prijelaza kod Buzeta te ga uhitili. 

Županijski sud u Puli 20. siječnja 2023., na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio je osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, objavio je DORH na svojim stranicama.

Foto Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Dialogue4Tourism – novi EU projekt Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča

Marčanske i Krničke maškare preuzele vlast direktno od načelnika Pliška

Plan Marčanskih i Krničkih maškara – Svaki vikend u drugom selu uz finale u Krnici uz iće, piće i koncert