in

ANTENAL: Porscheom probio ogradu mosta i sletio u more!

Foto CarspottingCroatia

Na adresu redakcije portala CarspottingCroatia pristigle su fotografije smrskane Porsche Panamere Turbo S koja je u subotu, 14. kolovoza, probila zaštitnu ogradu mosta na Antenalu kod Novigradu i sletjela u more.

Naime, kako naš portal doznaje od Nataše Rogić iz PU istarske, jutros oko 5 sati na mostu Antenal dogodila se prometna nesreća kada je 45-godišnji  slovenski državljanin upravljao automobilom Porsche, austrijske registarske oznake, iz smjera Poreča u smjeru Novigrada. Vozač je u desnom zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja i utjecaja alkohola od 0,55 promila sletio na suprotnu stranu ceste gdje je udario u nogostup te probio zaštitnu ogradu nakon čega je sletio u more. U nesreći su vozač i 31-godišnji putnik, slovenski državljanin, lakše ozlijeđeni. Za vrijeme izvlačenja automobila iz mora promet se preko mosta Antenal odvijao naizmjenično jednim prometnim trakom.

Porsheom završili u moru na Antenalu

Kako neslužbeno doznajemo, muškarci su iz skupocjenog vozila nakon pada u more izašli i sami doplivali do obale.

Kako navodi portal CarspottinCroatia, riječ je o hibridu pokretanom 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom koji razvija 550 KS, uz 770 Nm okretnog momenta, te elektromotorom snage 136 KS, uz 400 Nm okretnog momenta. Najveća kombinirana snaga sustava iznosi 680 KS, uz 850 Nm okretnog momenta, dovoljno da potjera 2,3-tonsku Panameru od 0-100 km/h za samo 3,4 sekunde, odnosno do 310 km/h.

Foto CarSpotting Croatia – Uživo s hrvatskih prometnica Facebook

Više fotografija pogledajte na https://www.carspottingcroatia.com/novigrad-porsche-panamerom-sletio-u-more?fbclid=IwAR0f0J50DA6RY6GFs9RQ0CkdlkepAKlK9xVwzdW-HPbF-jyYO21B6ke7uWg

Mijenjaju se podaci na covid-potvrdama, evo detalja

Slovenija donijela nove mjere za putnike u tranzitu, cijepljenje i pred crkvama