in

BADERNA: Policija morala pucati – Divljala Ipsilonom u suprotnom smjeru i oštetila 3 vozila

Ilustracija MUP

Policija će provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je žena dovela u opasnost druge sudionike u prometu, da je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika

Policija je u utorak, 29. rujna oko 22.20 sati, zaprimila dojavu da se automobil marke Mercedes, austrijskih registracijskih oznaka, kreće u suprotnom smjeru na dionici Istarskog ipsilona Medaki – Baderna u smjeru Umaga. Budući da je postojala opasnost da će vožnjom u suprotnom smjeru vozilo ugroziti druge sudionike u prometu, Istarski ipsilon je zatvoren za promet, a policijski službenici odmah su započeli potjeru. 

Nakon što je pristigao na naplatnu postaju Umag, Mercedes je udario u jedan automobil koji je stajao u koloni i u jedno policijsko vozilo.  

Potom je vozačica Mercedesa naglo krenula prema policijskom službeniku, pokušavajući ga pregaziti zbog čega je on bio prisiljen uporabiti vatreno oružje te ispaliti hice u gume vozila. 

Mercedes se unatoč tome nastavio kretati velikom brzinom, ponovno suprotnim smjerom, ovaj put u smjeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili potjeru. 

Nakon odmorišta Bale policijski službenici sustigli su vozilo, a vozačica je tada udarila u stražnji dio policijskog vozila i zaustavila se. Utvrđeno je da se radi o 62-godišnjoj njemačkoj državljanki te su je policijski službenici priveli uz uporabu sredstava prisile, nakon čega je smještena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. 

U događaju nitko nije ozlijeđen. 

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a nad njemačkom državljankom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je obijesnom vožnjom dovela u opasnost druge sudionike u prometu, da je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika.

Istarska županija i gradovi uputili apel ITALIJI: U Istri je sigurno, mjere za Hrvatsku uvedite selektivno na razini županija!

POSAO U ISTRI: Traže se prodavači, sistemski inženjeri, autoelektričari, farmaceutski tehničari…