in

Bez položene vozačke vozio pijan u suprotnom smjeru

Foto: Pixabay.com

Djelatnici Postaje prometne policije Pula prijavit će 37-godišnjeg vozača radi počinjenja više prometnih prekršaja i izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom.

Naime, 15. siječnja oko  19.50 sati, 37-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i bez potvrde da je duševno i tjelesno sposoban upravljati vozilom te pod jakim utjecajem alkohola od 1.91 promila, upravljao automobilom Škoda, pulske registarske oznake, kolnikom Marulićeve ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mate Balote, unatoč postavljenom prometnom znaku, skrenuo je u jednosmjernu ulicu i vozio zabranjenim smjerom. Dolaskom do raskrižja s Nazorovom ulicom, započeo se uključivati u promet, a da nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te se sudario s automobilom VW Passat, pulske registarske oznake, kojim je kolnikom Nazorove ulice upravljao 18-godišnjak. Od siline udarca, Škoda se odbila te je udarila u Peugeot, pulske registarske oznake, koji je bio parkiran na nogostupu.

Budući da je postojala bojazan da će 37-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, određeno mu je zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega pokreće prekršajni postupak.

RASTE BROJ PROSVJEDA: Žuti prsluci, facebook-sindikati, twitter-revolucije…

Izgorio kamion zbog kvara na klima uređaju