in

Bez vozačke vozio u zabranjenom smjeru – Uhićen je

Foto Alexandra und Franz Kinader Za Pixabay - Ilustracija

Tijekom prethodnog vikenda, od 14. do 16. siječnja, na području Policijske uprave istarske dogodilo se 18 prometnih nesreća, od čega sedam nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U prometnim nesreća dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

Pulska je policija u nedjelju, 16. siječnja oko 23.50 sati, u Spinčićevoj ulici u Puli zaustavila automobil BMW, pulske registracijske oznake, kojim je zabranjenim smjerom upravljao 20-godišnjak. Utvrđeno je kako mladić upravlja automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, a s obzirom da je pokazivao znakove da je pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu ponudili alkotestiranje, koje je odbio.

Policijski službenici uhitili su 20-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 470 vozača/vozila, a iz prometa su isključili 13 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 207 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 122 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 26 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 10 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 16 prekršaja
  • ostali prekršaji – 33 prekršaja

policija mup ilustracija

IPSILON: Pijan izazvao sudar više vozila

policija mup foto pu istarska

UMAG: Na auto stavio registracijske oznake drugog vozila