in

Biciklist teško ozlijeđen u sudaru s vozilom. Nepropisno uletio na cestu

Foto MUP

Vozač bicikla je nepropisno vozio po nogostupu, a onda se počeo nepropisno uključivati na promet te se sudario s automobilom kojim je upravljao pijani vozač

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 28. srpnja oko 11.25 sati u Puli, jedna je osoba teže ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 28-godišnjak upravljao biciklom nogostupom Ceste prekomorskih brigada te se dolaskom do kružnog toka započeo uključivati u promet preko pješačkog prijelaza, a da pritom nije propustio sva vozila. U tom trenutku u njega je udario automobil Zastava, pulske registracijske oznake, kojim je Cestom prekomorskih brigada upravljao 55-godišnjak, dok je u organizmu imao 1.82 promila.

Od siline udarca, vozač bicikla je pao na tlo te je zbog težih ozljeda prevezen u pulsku bolnicu. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog izazivanja prometne nesreće, a prekršajni postupak pokreće se i protiv vozača automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola. Njemu je ujedno određen i smještaj u policijskoj postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva jer je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priopćila je istarska policija 31. srpnja 2022.

policija traka na mjestu nesreće

Pao s balkona i poginuo

bicikli bicikl ilustracija policija mup

Turisti ostali bez skupocjenih bicikala. MUP upozorava