in

Bježao i bacao novac – Istarska policija uhvatila serijskog lopova tijekom provalničkog pohoda

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Osumnjičeni je samo u jednoj noći, neposredno prije nego što su ga uhitili policijski službenici, počinio pet provala

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije, kojeg se sumnjiči da je počinio 16 kaznenih djela teška krađa.
Nakon što je policija 19. kolovoza oko 4.20 sati zaprimila dojavu o provali u pekaru u Ulici Castropola u Puli, ophodnja prometne policije uočila je u Scalierovoj ulici muškarca koji je odgovarao opisu provalnika. Počinitelj je počeo bježati i pritom bacati novac, no policijski službenici ubrzo su ga sustigli u Valerijinom parku i uhitili.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila kako je osumnjičeni u noći kada je uhićen počinio pet teških krađa. Provalio je u pekaru u Ulici Castropola, iz koje je otuđio ladicu s novcem i fiskalni printer, kao i u pekaru u Istarskoj ulici, iz koje je otuđio službeni mobitel. Osim u pekare, osumnjičeni je provalio i u tri ugostiteljska objekta, iz kojih je otuđio uglavnom novac. Njegova meta bili su ugostiteljski objekti u Istarskoj ulici, Ulici Riva i na parkiralištu podno pulske Arene.

Također je utvrđeno kako je osumnjičeni od 1. kolovoza počinio još 11 teških krađa na području Pule pa je tako provalio u devet vozila, jednu trgovinu i jedan ugostiteljski objekt. Provaljivao je tako da bi razbio staklo, a potom je iz vozila otuđivao torbe, naočale i novac, dok je iz trgovine i ugostiteljskog objekta otuđio novac. Njegovim djelima oštećeni su bili i hrvatski i strani državljani te pravne osobe, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. kolovoza u ranim jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio 16 kaznenih djela, objavila je istarska policija 20. kolovoza 2023.

Foto Policijska uprava istarska

Porečka policija u Funtani uhitila ženu i muškarca zbog dilanja

NEMOJ DIRATI OVU FOTKU

DRUGA SMRT: Preminulo dijete stradalo u nesreći kod Tunela Učka