in

Bježao policiji i bacao heroin

Foto MUP

Nakon što ga je prometna policija zaustavila zbog prometnih prekršaja, muškarac je počeo bježati i bacati heroin

Pulska je policija, u suradnji s djelatnicima Postaje prometne policije Pula, provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je  44-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, prometna policija je 26. kolovoza oko 20 sati, u Ulici Put od fortica, zaustavila Mercedes, pulske registarske oznake, kojim je bez valjane vozačke dozvole upravljao 44-godišnjak. Muškarac nije bio vezan sigurnosnim pojasom te je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu, a policijskim službenicima predao je dvije tableta heptanona, nakon čega se dao u bijeg. Prilikom bijega iz četiri je vrećica istresao heroin, no kada je pokušao istresti i petu vrećicu, policijski službenici su ga sustigli i spriječili u uništavanju dokaznog materijala.

U vrećici je pronađeno 6.9 grama heroina te će policija protiv 44-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu radi sumnje da je drogu posjedovao radi daljnje preprodaje.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno posjedovanja heptanona za vlastitu upotrebu, protiv 44-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak, priopćeno je iz PU istarske.

POREČKA policija okrila tko je oštetio vozila turistima iz Srbije – starca se tereti za čak 18 kaznenih djela iz mržnje!

HRVATSKO SUDSTVO: Muškarcu 6 mjeseci zatvora za seks s djetetom: Djevojčica (14) ostala trudna, odveo ju na pobačaj