in

Bježao policiji Mercedesom na koji je postavio tuđe tablice

Ilustracija Policijska uprava istarska

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje na 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Naime, policijski službenici su jučer oko 16.40 sati u Galižani primijetili automobil Mercedes, na kojem su se nalazile pulske registracijske oznake. Obavljenom provjerom policijski službenici utvrdili su kako navedene registracijske oznake pripadaju automobilu Passat te su dali znak vozaču da se zaustavi, no on je odbio postupiti po zapovijedima policije. Nastavio je vožnju do naselja Fondole, gdje je zaustavio automobil i nastavio bježati pješice, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i priveli u policijsku postaju.

Obavljenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili kako je 21-godišnjak s automobila Passat, koji je u vlasništvu druge osobe, skinuo registracijske pločice i postavio ih na automobil Mercedes, koji je privremeno odjavljen, te je takvo vozilo koristio u prometu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je Istarska policija u nedjelju. 

Otvara se izložba “Porečke štorije” u Galiji u čast Danu grada

policija pixabay

Teško ozlijeđena na pješačkom prijelazu. Udario je 79-godišnjak