in

BRTONIGLA: 55-godišnjakinja nepropisno parkirala, pa vrijeđala i fizički napala policajca

Ilustracija

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo napad na službenu osobu umaška je policija prijavila 55-godišnjakinju

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 55-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo napada na službenu osobu, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Naime, 13. rujna oko 16.30 sati policijski službenik je u Ulici Mira u Brtonigli uočio nepropisno parkirani automobil i počeo ispisivati obavijest o počinjenom prekršaju. Do vozila je tada došla 55-godišnja žena koja je počela vikati i vrijeđati policijskog službenika, odbijajući mu dati na uvid dokumente te ga je udarila u predjelu prsa, radi čega je policijski službenik nad njom uporabio sredstva prisile. U događaju su oboje lakše ozlijeđeni, a prilikom policijskog postupanja u jednom trenutku umiješao se i 59-godišnjak, koji je također vikao i vrijeđao policijskog službenika.

Radi sumnje da je počinila kazneno djelo, protiv 55-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, pokreće prekršajni postupak. Prekršajni postupak pokreće se i protiv 59-godišnjaka radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

NEOPREZNO PRETJECANJE: Kod vijadukta Limska draga na Ipsilonu zabili se u betonsku ogradu

Državno prvenstvo za neolimpijske klase: Simon Starić zauzeo 9., a Simon Štifanić 20. mjesto