in

MJENJAČNICA NA ULICI: Bugarin, umjesto kuna, Belgijancima “uvalio” srpske dinare

Ilustracija

Ponudio im je promjenu novca po povoljnijem tečaju, pa ih prevario za nekoliko tisuća kuna

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim bugarskim državljaninom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijevare, objavila je danas Policijska uprava istarska.
Muškarca se sumnjiči da je 23. srpnja oko 21 sat ispred mjenjačnice u Ulici Sergijevaca u Puli prišao dvojici belgijskih državljana u dobi od 36 i 45 godina i ponudio im razmjenu novca po povoljnijem tečaju. Kada su pristali na ponudu, dali su mu svaki po 200 eura za što su dobili šest novčanica od 500 sprskih dinara. Kada se osumnjičeni udaljio, primijetili su da ih je prevario za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu u večernjim satima 30. srpnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ”dobronamjernih” osoba. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte policiju na broj 192 ili pristupite u policijsku postaju, a informacije možete proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr, poručuju iz PU istarske.

KAKO ZADRŽATI ZRAVSTVENE DJELATNIKE: Županija subvencionira stambene kredite

Gorući problem: “Podizanje plaća osnovni je preduvjet zadržavanja domaćih ugostiteljskih radnika”