in

BUJE – UMAG: Motociklist udario u divlju svinju. Teško je ozlijeđen

Foto: MUP - Ilustracija

Treća prometna nesreća dogodila se jučer oko 21.10 sati na području Buja, kada je 42-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, iz smjera Umaga u smjeru Buja te je prednjim dijelom motocikla udario u divlju svinju koja se nakon udara u motocikl udaljila. U nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici.

Kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost motociklista i mopedista u prometu, apeliramo na vlasnike i vozače motocikala i mopeda da:

  • kreću propisanim brzinama, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku,
  • upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom,
  • upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno  koja imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka
  • tijekom vožnje motociklima i mopedima obavezno koriste zaštitnu kacigu, pri čemu mislimo na vozače i putnike, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna posebice ukoliko bi sudjelovali u prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i drugo). 

Vozači automobila, u odnosu na vozače motocikala i mopeda pripazite da im ne oduzmete prednost prolaska jer precjenjujete svoje vozačke sposobnosti, dok u isto vrijeme podcjenjujete opasnosti u prometu. Prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, obratite pozornost na ovu kategoriju vozača, tako da vam se ne nađu u tzv. „mrtvom kutu“ bočnog ogledala. Vodite računa da su motocikli (a sve više i mopeda) vozila koja obzirom na omjer masa/snaga na kratkim dionicama mogu ostvariti relativno jako velika ubrzanja.

NE DIRAJ OVU FOTKU

Za vikend u Istri teško stradala tri motociklista

očevid policija požar zgarište foto policija

Istra: Mladiću zapalili automobil