in

Četiri naleta na divljač kod Umaga, Sv. Lovreča i Rovinja

Foto Unsplash - Ilustracija by Danny Kroon

Policija upozorava vozače da budu oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i noćnim satima te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti

Na području Istre su tijekom jučerašnjeg dana evidentirana četiri naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je oko 04,40 sati na području Umaga u naselju Sošići, kada je 26-godišnjak automobilom Citroen, pulske registracijske oznake, udario u zeca koji se nakon udara udaljio. Potom je oko 06,05 sati na kolniku županijske ceste 5209 kod Svetog Lovreča 53-godišnjak automobilom Renault, pulske registracijske oznake, udario u srnu koja je uginula. Iste večeri oko 20,10 sati na području Umaga 19-godišnjakinja je automobilom Citroen, pulske registracijske oznake, udarila u divlju svinju koja se potom udaljila u nepoznatom smjeru.

Zadnji slučaj zabilježen je oko 21 sat na području Rovinjskog Sela, gdje je 61-godišnjakinja automobilom Opel, pulske registracijske oznake, udarila u divlju svinju koja je na mjestu događaja uginula.

Brigu o pronađenoj uginuloj divljači preuzela su nadležna lovačka društva.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 8. ožujka 2023.

Provaljeno u vikendice stranih državljana

Foto Policijska uprava istarska

Istarske policajke: Volimo svoj posao i obavljamo ga ravnopravno s muškim kolegama