in

Detalji strašne nesreće u riječkom tunelu kojoj su poginule dvije osobe: Mladi vozač izgubio nadzor i zabio se u “caddyja”

Foto Policijska uprava istarska

U strašnoj prometnoj nesreći u riječkom tunelu Pećine dvije osobe su smrtno stradale, teško su ozlijeđena obojica vozača, dok je preživjeli putnik iz automobila zadobio lakše ozljede. Policija je objavila detalje očevida.

“Sinoć oko 21.40 sati na DC 404 u  tunelu Pećine u Rijeci dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradala dva hrvatska državljana, a trojica su ozlijeđeni.

U nesreći su sudjelovala osobno i teretno vozilo riječkih registracijskih oznaka. Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika i prema dosad utvrđenom do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog vozila se kretao neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

Od siline udarca osobno vozilo se zarotilo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Njih dvojica, starosti 19 i 50 godina, su nažalost, preminuli na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka i obojici vozača dijagnosticirane su teške ozljede, dok je 20-godišnji putnik iz osobnog vozila lakše ozlijeđen.

Za vrijeme provedbe očevida od 21.45 sati do 4 sata ujutro promet kroz tunel Pećine bio je obustavljen za sva vozila i odvijao se obilaznim pravcima.

Pozivamo sve vozače da uvijek prilagode vožnju uvjetima na cesti kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito ovakvih s najtežim posljedicama”, objavila je primorsko-goranska policija 10. veljače 2024.

Neslužbeno se doznaje da je mladi vozač bio za volanom “minija”, a zabio se u vozilo “caddy”.

policija mup ilustracija

Istarska policija zahvaljuje građanima: Poznato tko je kriv za nesreću na problematičnom raskrižju

objavio je Grad Pula na svojim stranicama.

Za Međunarodni dan epilepsije i Festival srca pulski rotor tri dana svijetlit će u bojama