in

Dijete teže ozlijeđeno u prometnoj nesreći

Ilustracija

Dijete koje upravljalo biciklom bez kacige i oduzelo prednost prolaska automobilu, teže je ozlijeđeno u prometnoj nesreći u Ližnjanu

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 16. kolovoza oko 20.10 sati na putu za Marleru u Ližnjanu, teže je ozlijeđeno dijete. Nesreća se dogodila kada je dijete upravljao biciklom bez kacige i dolaskom do raskrižja s Ribarskom ulicom ušlo u raskrižje pored prometnog znaka ”obavezno zaustavljanje” i oduzelo prednost prolaska automobilu BMW, pulske registarske oznake, kojim je nepropisnom brzinom upravljao 21-godišnjak.

Od siline udarca dijete je nabačeno na vjetrobransko staklo, nakon čega je palo na kolnik i zadobilo teže ozljede, objavila je Policijska uprava istarska u ponedjeljak.

Radi počinjenja prekršaja djeteta odgovornost će snositi roditelj, s obzirom da je dijete mlađe od 14 godina, dok će se vozaču automobila izdati prekršajni nalog radi počinjanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rokova

Rokova u Novoj Vasi okupila mnoštvo posjetitelja

VIKEND NA ISTARSKIM CESTAMA: Nijemac zbog vožnje od 200 na sat kažnjen s 15.500 kuna, a Puljanin zbog droge s 10.000 kuna