in

Dileru u stanu našli drogu, bombu i novac

Policijski službenici su prilikom pretrage pronašli laboratorije za uzgoj droge, novac od preprodaje, ručnu bombu i druge predmete te će protiv muškarca podnijeti kaznenu prijavu

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon što su operativnim radom prikupili saznanja da muškarac proizvodi i prodaje drogu, policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda 11. studenoga obavili pretragu stana na području Pule. Prilikom pretrage pronašli su tri improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane s ukupno osam stabljika indijske konoplje visine od 28 do 70 centimetara, zidnu ploču a ispisanim napomenama vezanim za uzgoj marihuane te raznu opremu za uzgoj. Osim toga, policijski službenici pronašli su i više pakiranja s ukupno 301 gram marihuane, dva tzv. jointa, manju kutiju sa smeđom smolastom materijom nalik na ulje kanabisa od 12 grama, dvije šprice sa ukupno 8 mililitara crnog ulja, dvije bočice lijeka metadon i jedan heptanon, dvije vrećice sa ukupno 1.091 grama rezanog duhana, teglicu sa sedam grama smeđe smolaste materije nalik na hašiš, teglicu s 84 grama nepoznate materije, novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge, jednu ručnu bombu M-75 i druge predmete.

Zbog sumnje da je proizvodio i prodavao drogu, kao i zbog posjedovanja zabranjenog minsko-eksplozivnog sredstva, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, priopćeno je 12. studenog iz PU istarske.

ROVINJ: Nestala žena pronađena mrtva

IDS Umag pokreće peticiju za sprječavanje prodaje zemljišta vrtića na Moeli