in

Dragovoljno predali streljivo i pištolj: Policija poziva – učinite svoj dom sigurnijim

Ilustracija MUP

Policija podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih poziva da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija

Rovinjskoj su policiji jučer dva građanina dragovoljno predali pištolj i različito streljivo. Jedan muškarac predao je policiji pištolj Beretta sa 17 komada pripadajućeg streljiva, a koje je pronašao prilikom čišćenja zemljišta. Drugi muškarac predao je policijskim službenicima 539 komada streljiva za automatsku pušku, streljiva s pancirnim zrnom, protuavionskog streljiva i drugih vrsta streljiva koje je pronašao u dvorištu kuće.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih poziva da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.
Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje. 

alkohol vozač pijan ilustracija policija

POREČ: Slovenac uhvaćen s 2,34 promila – Dobio je veliku kaznu

Motovun Film Festival počinje filmom “Lovci na tartufe”, bit će ih više od stotinu