in

Droga i oružje u Istri: Uhićeni maloljetni dileri, još dvojica će odgovarati prekršajno

Foto Policijska uprava istarska

Jedan maloljetnik preprodavao je drogu, dok su još dva maloljetnika posjedovala drogu radi vlastite upotrebe

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici su 16. srpnja oko 1.30 sati u Ulici Osipovica u Medulinu zatekli trojicu maloljetnika s drogom. Jedan maloljetni hrvatski državljanin je kod sebe imao vrećicu sa smotuljcima s ukupno 10.1 gram marihuane i utvrđeno je kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Zajedno s njim policijski službenici uhitili su još jednog maloljetnog hrvatskog državljanina koji je kod sebe imao za vlastitu upotrebu 1.1 gram marihuane te maloljetnog njemačkog državljanina koji je kod sebe imao dva noža i pet tableta droge MDMA.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga nadležnog suda, obavljena je pretraga doma prvoosumnjičenog u kojem je pronađeno devet smotuljaka s ukupno 11 grama droge.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja se protiv prvoosumnjičenog maloljetnika zbog preprodaje droge podnosi kaznena prijava, dok se protiv druge dvojice maloljetnika pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv njemačkog državljanina i radi prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

prometna-policija12 ilustracija policija

Vikend u Istri: Jedan vozio pijan, drugi jurio Ipsilonom. Dobili velike kazne

policija traka prometna nesreća

POREČ: Motociklist stradao u nesreći kod Plave lagune. Nepropisno je pretjecao