in

DRSKA KRAĐA: Tko je DND-u POREČ ukrao klupu tešku 150 kila? Bio je to dar umjetnika Emila Knapića

Emil Knapić je svojim rukama izradio klupu za djecu

Iako samo jutros dan započeli lijepom pričom o ljetnom kampu Društva Naša djeca Poreč, iz ove udruge stigla je najnovija vijest – ukradena im je klupa koju im je poklonio porečki umjetnik Emil Knapić. Bio je to njegovih ruku djelo, njegov dar DND-u, težak čak 150 kilograma! Teško da je klupu mogla odnijeti jedna osoba sama! K tome, za uzeti tako teški predmet netko je morao vozilom ući na šetnicu na Peškeri i ukrcati je. Klupa se nalazila uz stari remont gdje se odvija ljetni kamp DND-a.

Evo što su nam rekli u DND-u:

“Noćas je netko otuđio vlasništvo Društva Naša djeca – klupu-skulpturu od željeza i kamena koju je izradio Emil Knapić u sklopu projekta Bankelica. 
Lijepo molimo osobu koja je uzela klupu da je vrati djeci na korištenje. Jako smo tužni i ne možemo vjerovati da među našim sugrađanima postoje oni koji bi uzeli djeci umjesto da im daju. 
Klupa je iznimno teška i trebalo je jakim vozilom ući na samu gradsku šetnicu da bi je se odnijelo, pa molimo i sugrađane koji su eventualno nešto primijetili da nam jave, kako bismo dobili natrag ono što je Emil poklonio djeci.”

Ni Emilu Knapiću nije bilo danas svejedno kada je doznao da je klupa nestala. Nije mu jasno tko je to mogao učiniti djeci – jer je to skulptura namijenjena upravo najmlađim Porečanima. No, dodaje, riješit će to on na svoj način.

-Napravit ću djeci još veću i još težu klupu, samo da im vratim osmijeh na lice. Od srca ću to napraviti za DND – kuća časti, komentirao je u svom stilu ovaj porečki umjetnik.

VIŽINADA odlučila svojoj djeci sufinancirati 50 posto cijene boravka u jaslicama i vrtićima

Novigrađani sudjelovali na 4. Susretu braniteljskih udruga u Benkovcu