in

Dva mladića osumnjičena za seriju krađa i provala na području Umaga i Dajle

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Dvojac je predan u pritvorsku jedinicu policije

Policijski službenici PP Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 23-godišnjim državljaninom Srbije te su utvrdili sumnju da su zajedno počinili pet kaznenih djela teška krađa od čega dva u pokušaju te da je 20-godišnjak počinio i kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Policija je 21. svibnja oko 20 sati na Aveniji Grada Vukovara u Umagu zaustavila automobil kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a na kojem su bile postavljene nepripadajuće registracijske pločice. Osumnjičeni je u automobilu imao predmete za koje se posumnjalo da potiču od počinjenja kaznenog djela te je uhićen zajedno s 23-godišnjim državljaninom Srbije.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 12. svibnja u poslijepodnevnim satima u turističkom naselju u Umagu provalili u apartman iz kojeg su otuđili nekoliko novčanika s novcem i osobnim ispravama, fotoaparat, nakit i druge predmete, čime su oštetili trojicu hrvatskih državljana u dobi od 21,22 i 24 godine za više stotina eura. Svoj pohod nastavili su 14. svibnja kada su provalili u drugi apartman kojeg je koristio 22-godišnji hrvatski državljanin, a iz kojeg nisu ništa otuđili. Istoga dana su u drugom turističkom naselju na području Umaga provalili u apartman te 20-godišnjem hrvatskom državljaninu otuđili nekoliko stotina eura.

Također ih se sumnjiči da su između 16. i 20. svibnja u Dajli provalili u kuću u vlasništvu 73-godišnje slovenske državljanke, iz koje nisu ništa otuđili, a 19. svibnja u poslijepodnevnim satima, također u Dajli, provalili u kuću te otuđili igraću konzolu i novac, čime su oštetili 66-godišnjakinju za više tisuća eura.

Osumnjičeni su u večernjim satima 22. svibnja  privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, obavljena je pretraga apartmana na području Novigrada u kojem su boravili te je pronađeno 19 grama kokaina, za koji je utvrđeno da im je na korištenje dao 49-godišnji pružatelj usluge smještaja te se protiv njega podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela omogućavanje trošenja droga, objavila je istarska policija 23. svibnja 2024.

policija mup ilustracija

Istarska policija otkrila tko je autor grafita na dječjem igralištu

norijada maturanti policija NE DIRAJ FOTKU

NORIJADA: Policija ima niz upozorenja za maturante