in

Dva muškarca i djevojka počinili niz kazenih djela – 13 krađa počinili u našoj i susjednoj županiji

Foto: PU primorsko-goranska - Ukradeno oružje

Policijski službenici otkrili su trojku koja je činila kaznena djela na području Istre i Primorsko-goranske županije

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su, u suradnji s Policijskom postajom Poreč-Parenzo i Policijskom postajom Pazin s ispostavom Buzet, kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 35 i 31 godinu i nad 21-godišnjakinjom te su utvrdili sumnju da su počinili 13 kaznenih djela. Osumnjičeni su osam kaznenih djela počinili na području  Policijske uprave istarske i pet kaznenih djela na području Policijske uprave primorsko-goranske.

Foto Policijska uprava primorsko-goranska
Foto Policijska uprava primorsko-goranskaTroje osumnjičenih tereti se da su od listopada 2022. godine do veljače 2023.  u različitim kombinacijama činili imovinska kaznena djela na području dviju županija, čime su pravne i fizičke osobe oštetili za više desetaka tisuća eura.

Osumnjičeni su svoj pohod započeli na području Cerovlja, gdje su provalili u gospodarski objekt u vlasništvu 65-godišnjaka, iz kojeg su otuđili agregat, kopačicu i druge predmete, a nastavili su u Pazinu, gdje su iz objekta u vlasništvu 37-godišnjaka otuđili električne kablove i razne prehrambene proizvode. Ovdje su ujedno uzeli i teretni  automobil Fiat kojeg su koristili u vožnji, a potom su ga vratili.

Foto Policijska uprava primorsko-goranska motorna pila
Foto Policijska uprava primorsko-goranska


Na području Buzeta osumnjičeni su u dva navrata provalili u prostorije u vlasništvu pravne osobe te su otuđili 4.000 vodomjera, a u jednom slučaju su i neovlašteno uporabili teretni automobil Fiat koji su ondje zatekli. Još dva kaznena djela počinili su na području Poreča, gdje su iz skladišta pravnih osoba otuđili panel ploče i građevinske oplate te drugi građevinski materijal.

Foto Policijska uprava primorsko-goranska
Foto Policijska uprava primorsko-goranska – Provalnički alatKriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta i nadležnim policijskim postajama s područja Policijske uprave primorsko-goranske pa je tako utvrđeno kako su osumnjičeni na području Primorsko-goranske županije počinili još pet kaznenih djela.
P
rije počinjenja jedne teške krađe na području Poreča, osumnjičeni su u Kastvu neovlašteno uporabili teretni automobil Fiat koje su po dovršetku kaznenog djela ostavili ponovno u Kastvu. Također su u  Kukuljanovu iz hale pravne osobe otuđili četiri stropne klime i 300 metara bakrenih cijevi, dok su u mjestu Lokve iz teretnog automobila Iveco otuđili motornu pilu.

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su obavili pretrage domova, poslovnih prostora i vozila na području Primorsko-goranske županije te su pronašli brojne predmete koji se povezuju s počinjenim kaznenim djelima. Između ostalog, policijski službenici pronašli su automatsku pušku Zagi, sastavni dio vatrenog oružja – tromblon za automatsku pušku i jedan komad puščanog streljiva.

Zbog sumnje da su počinili sedam teških krađa, tri kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, dva kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te jednu krađu, osumnjičeni 31-godišnjak i 21-godišnjakinja su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje, priopćila je istarska policija 24. veljače 2023.

Foto: PU primorsko-goranska

Foto Istarska zimska liga u trčanju - SD Trickeri

POREČ: U nedjelju zadnje kolo Istarske zimske lige u trčanju

Foto Policijska uprava zadarska

Gedići-Tar: Sletio van ceste, prevrnuo se na krov i ispao iz auta