in

Dvije nesreće u Vrsaru i Taru: Zbog ozljeda u bolnici biciklist te vozač i suvozač u osobnom vozilu

Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda na području Policijske postaje Poreč

Proteklog vikenda na području Policijske postaje Poreč evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Prometna nesreća koja se dogodila u petak u popodnevnim satima na kolniku raskrižja s kružnim tokom prometa ŽC 5071 i Ulice Obale Maršala Tita u mjestu Vrsar u kojoj je vozač bicikla zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i slijetanja van kolnika. U prometnoj nesreći vozač bicikla zadobio je ozljede nakon čega vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen na daljnje liječenje u Opću bolnicu Pula.

Druga nesreća dogodila se u nedjelju oko 19 sati na kolniku ŽC 5040 kada se vozač kretao iz smjera Labinci u smjeru Tara upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola i radi neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom gdje je došlo do izlijetanja vozila van kolnika i udara u zemljani nasip. U prometnoj nesreći vozač i putnik osobnog automobila zadobili su ozljede nakon čega su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni na daljnje liječenje u Opću bolnicu Pula.

U dane vikenda policijski službenici izvršili su kontrolu 52 vozača/vozila pri čemu su utvrđena 23 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tri su vozača bila pod utjecajem alkohola i jedan je odbio alkotestiranje nakon čega je uhićen i doveden nadležnom sudu. Najviša utvrđena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,84 promila u krvi.

policijski auto

Jedan auto razbio, drugi ukrao

testiranje na koronu

Nacionalni stožer: 40 novih slučajeva. Umrlo 12 ljudi