in

Dvojica pedofila snimali golu djecu – Sakrili kameru u prijenosni hladnjak

Kameru skrivali u prijenosnom frižideru - Foto PU istarska

Policijski službenici priveli su dvojicu muškarca koji su, koristeći ručno izrađenu kameru, snimali nagu djecu

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom njemačkih državljana u dobi od 48 i 79 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

U subotu, 23. srpnja, gosti jednog kampa na području Rovinja primijetili su sumnjivo ponašanje dvojice muškaraca te su o tome odmah obavijestili zaštitare koji su pozvali policiju. Policijski službenici uhitili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su snimali nagu djecu kod bazena i na plutajućem vodenom parku te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage vozila i mobilne kućice u kojoj su njemački državljani boravili.

Prilikom pretraga policijski službenici pronašli su i oduzeli ručno izrađenu napravu za snimanje, prijenosno računalo, kameru, MP3 player, četiri mobitela, sedam USB stickova i druge predmete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili su kako su dvojica muškaraca ručno izrađenu napravu za snimanje postavili u torbu koja je izgledala kao prijenosni hladnjak te su na taj način snimali nagu djecu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, policija je privela dvojicu osumnjičenika u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, objavila je policija 25. srpnja 2022.

Foto: PU istarska

policija pixabay

U lokalu kod Tara teško ozlijeđen 21-godišnjak

Foto TZ Žminj

Turistička zajednica Žminja dobila 108.000 kuna od HTZ-a za novi projekt