in

EPILOG STRAŠNE NESREĆE NA IPSILONU – Nakon smrti Puljanina preminuo i njegov suvozač Austrijanac

Ilustracija Pixabay

Ovo je šesta osoba koja je smrtno stradala na istarskim prometnicama ove godine te će policija u narednom razdoblju pojačati aktivnosti kako bi se smanjilo stradavanje u prometu

Nakon što je u nedjelju u teškoj prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu poginuo 64-godišnji vozač Mercedesa, taksist iz Pule, policija je zaprimila obavijest iz riječke bolnice da je u ponedjeljak, 8. lipnja, oko 16.30 sati, od posljedica nesreće preminuo i putnik iz istog vozila, 60-godišnji austrijski državljanin. Pulski takstist je te noći vozio Austrijanca u Zagreb.

Kako smo izvijestili, do nesreće na brzoj cesti B8, između čvora Cerovlje i čvora Ivoli, došlo je u nedjelju oko 4.45 sati kada je 26-godišnjak, koji je Toyotom RAV4 pulske registracije upravljao pod utjecajem 0,64 promila alkohola, iz neutvrđenih razloga skrenuo lijevo na suprotnu stranu kolnika te se sudario s Mercedesom pulske registracije, kojim je iz smjera Pule prema tunelu Učka upravljao pulski taksist.

Uslijed silovitog sudara Puljanin je smrtno stradao na mjestu nesreće, dok je 60-godišnji Austrijanac, kao i vozač Toyote koji je skrivio nesreću, s vrlo teškim ozljedama hitno prevezen u riječki KBC, gdje je jučer podlegao ozljedama.

Kako ističe PU istarska, ovo je šesta osoba koja je smrtno stradala na istarskim prometnicama ove godine, jedna više nego u istom razdoblju prošle godine.

Policijska uprava istarska će u narednom razdoblju pojačati aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesrećai stradavanja osoba, no povoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu ne može se osigurati samo pojačanim angažmanom policije, već i građani moraju biti svjesni važnosti poštivanja prometnih propisa. Dovoljna je sekunda neopreznosti da zbog nepridržavanja prometnih pravila ugrozite vlastiti život ili život neke druge osobe.

Stoga Policijska uprava istarska savjetuje sljedeće:

  • vodite računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljate, posebice stanju i ispravnosti pneumatika
  • poštujete ograničenja brzine kretanja vozila te brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti
  • ne konzumirate alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje
  • ne koristite mobitel tijekom vožnje
  • koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu
  • pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu
  • bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja
  • pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom
  • prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila
  • u slučaju nastanka gužve, budite tolerantni prema drugim sudionicima u prometu.

Nikako ne treba zaboraviti ni na najugroženije skupine sudionike u prometu – pješake, bicikliste te motocikliste i vozače mopeda tako da policija poziva i njih da poštuju prometne propise, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje.

Budite odgovorni sudionici u prometu, vodite računa o sigurnosti i vratite se sigurno kući svojoj obitelji, poručuju iz istarske policije.

Poduzetnički inkubator Poreč organizira besplatnu edukaciju „Paušalno oporezivanje obrta”

Ukradena više desetaka tisuća kuna vrijedna maslina