in

FOTO Ovo je oružje pronađeno kod 26-godišnjaka. Dijelove prodavao

FOTO: PU primorsko-goranska

Osumnjičeni 26-godišnjak je kazneno prijavljen za počinjenje više kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja

Podnošenjem kaznene prijave i privođenjem u pritvorsku jedinicu rezultiralo je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja. Naime, istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je 26-godišnjak tijekom protekle 2022. godine u više navrata putem interneta objavio 32 oglasa kojima je nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a koji su sastavni dio oružja te sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja je posjedovanje takvog oružja građanima zabranjeno.
Pored toga je prošli tjedan jednom kupcu protuzakonito prodao jedan spremnik za automatsku pušku.


Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga doma i vozila kojima se 26-godišnjak koristi na širem području Rijeke i Kraljevice gdje je pronađeno i oduzeto:

Tri ručne bombe, jedna automatska puška, jedna strojnica, osam komada pištolja/revolvera, jedan prigušivač pucnja, jedna zračna puška, dva komada dijelova oružja, 23 komada raznih spremnika za automatske puške i strojnice kao i i 1.737 komada streljiva raznih kalibara.

Završetkom istraživanja, 26-godišnji osumnjičenik je zbog počinjenja više navedenih kaznenih djela kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Uz to je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu.

Tekst i foto: PU primorsko-goranska

Ilustracija Pixabay.com kamere video nadzor

Kamere za snimanje brzine na području Umaga uskoro u funkciji

Foto Policijska uprava istarska

Radari za snimanje brzine 31. siječnja na području Pule, Poreča, Sv. Lovreča, Kaštelira…