in

FOTO: Vatra divlja u Sloveniji. Vatrogasci padaju s nogu

Foto Facebook

NA slovenskom Krasu već danima gori veliki požar. Vatrogasci su tijekom ove noći branili sela od vatre, a neka su i evakuirana. I četvrti dan zaredom Hrvatska je poslala kanader i helikopter u pomoć, a pomažu i druge zemlje – Italija, Austrija, Slovačka, Rumunjska… Na Facebook stranici Gasilci 112 objavljene su fotografije izmučenih vatrogasaca koji ulažu nadljudske napore u borbi protiv vatrene stihije.

Kako izgleda pakao na zemlji iz prve ruke pogledajte na Facebook stranici Gasilci 112, a neke od njihovih fotografija s prve linije fronte donosimo u nastavku.

Foto Facebook Gasilci 112
Foto Facebook Gasilci 112
Foto Facebook Gasilci 112
Foto Facebook Gasilci 112
Foto Facebook Gasilci 112
Foto Facebook Gasilci 112
gasilci 112 požar slovenija
Foto Gasilci 112 Facebook

Četvrti dan zaredom protupožarni avioni iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH, Canadair CL-415 i helikopter Mi-8 MTV, gase požar u Sloveniji

Požar u Sloveniji i dalje je aktivan, jutros, 23. srpnja 2022. su u pomoć radi gašenja požara na području Renškog Vrha u blizini Nove Gorice upućeni protupožarni avioni iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH, Canadair CL-415 i helikopter Mi-8 MTV.

“Potvrda je to spremnosti naših protupožarnih snaga, obučenosti pilota i njihove vještine u iznimno zahtjevnim uvjetima, gdje zajedno s vatrogascima i zračnim snagama drugih zemalja pomažu zaustaviti širenje vatre”, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Pomoć je susjedima pružena na zahtjev upućen preko Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu, a sukladno Odluci Vlade RH o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite.

Po završetku današnjeg angažmana u Sloveniji, protupožarni avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratit će se u matične baze, objavilo je Ministarstvo obrane RH.

požar pineziući foto dvd marčana kanader

Požar i kod Pule, u pomoć stigao kanader

požar zgarište foto dvd novigrad

PREVENCIJA: Grad Novigrad i Stožer civilne zaštite pozvali vlasnike zemljišta