in

Grupa Nijemaca fizički napala policajca ispred lokala. Uhićeni su

Ilustracija PU istarska

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je troje njemačkih državljana počinilo kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, nakon što su fizički nasrnuli na policijskog službenika ispred jednog ugostiteljskog objekta u Puli.

Naime, policija je 29. rujna oko 1.30 sati zaprimila dojavu kako četvorica mlađih muškaraca u vidno alkoholiziranom stanju narušavaju javni red i mir ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Riva u Puli. Mladići su vikali i galamili, a potom i započeli obračun sa zaposlenicima ugostiteljskog objekta u namjeri da uđu u sam objekt. Po dolasku policijskih službenika, 20-godišnjak, 19-godišnjak i 18-godišnjak nastavili su s narušavanjem javnog reda i mira, da bi potom napali policijskog službenika radi čega su policijski službenici uporabili sredstva prisile i uhitili počinitelje. U događaju su 20-godišnjak i 18-godišnjak lakše ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, jučer u večernjim satima, trojica mladića su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Protiv četvrtog sudionika narušavanja javnog reda i mira, 19-godišnjeg njemačkog državljana, podnosi se optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćeno je iz istarske policije 30. rujna 2022.

Predsjednik Milanović za Dan policije odlikovao djelatnike PU istarske

policajka policija foto mup

Odvezali brod koji se potom nasukao na kamenje. Policija traži počinitelje