in

Istarska policija objavila za što sumnjiči poznatog pulskog kirurga

Ilustracija

Nastavno na kriminalističko istraživanje provedeno u koordinaciji s Uredom sa suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, djelatnici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske uhitili su 5. veljače 59-godišnjaka (kirurga op.a.) te su utvrdili sumnju na počinjenje kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja i to prijevara, krivotvorenje isprave i računalno krivotvorenje.

Policija sumnjiči 59-godišnjaka da je kao liječnik u bolnici, u razdoblju od 2012. do 2019. godine, nakon što je od 57-godišnjaka i 48-godišnjaka primao inicijalnu medicinsku dokumentaciju nastalu nakon fingiranih prometnih nesreća, koristeći informacijski bolnički sustav ili pak mimo bolničkog informacijskog sustava, neovlašteno izrađivao nove liječničke nalaze, prilikom čega je unosio u njih ozljede koje svojom prirodom udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje naknade štete od osiguravajućih društava, nakon čega bi nalaze ovjeravao svojim pečatom i potpisom. Osumnjičeni 59-godišnjak isto je postupao i s nalazima sudionika stvarnih prometnih nesreća, koristeći podatke o osobama unesene u bolnički informacijski sustav kod dolaska na hitnu pomoć po doživljenoj prometnoj nesreći.

Osumnjičeni je jučer u 20,15 sati priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske uz kaznenu prijavu koja je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Podsjetimo, u utorak je istarska policija objavila da je uhitila zločinačku organizaciju koja je 8 godina izmišljala prometne nesreće i varala osiguravajuća društva. Više na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/crna-kronika/istarska-policija-razbila-zlocinacko-udruzenje-koje-je-varalo-osiguravajuca-drustva-lazirali-nesrece-i-uzeli-2-milijuna-kuna/

Slovenci se predomislili: Dnevnim migrantima ipak ne treba negativan test

Ministar Božinović najavio lokalno popuštanje mjera