in

Istekla mu osobna pa nabavio krivotvorenu preko interneta

Ilustracija MUP

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim poljskim državljaninom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Nakon što je 15. kolovoza oko 9 sati na granični prijelaz Požane pristigao Peugeot, francuske registarske oznake, vozač je policijskim službenicima dao na uvid češku osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu. Prilikom obavljanja granične kontrole policijski službenici posumnjali su u vjerodostojnost dokumenata te su obavljenim provjerama utvrdili kako je riječ o krivotvorinama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili su kako je 35-godišnjem poljskom državljaninu u veljači istekla osobna iskaznica, a kako živi u Francuskoj i put do Poljske radi podnošenja zahtjeva za izradu nove iskaznice mu je bio predalek, na internetu je pronašao oglas i naručio izradu osobne iskaznice i vozačke dozvole, za što je platio više stotina eura.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, priopćila je istarska policija 16. kolovoza.

Istra – Novi tjedan s dva nova slučaja i sve veći broj ljudi u samoizolaciji

VIŠNJAN: Unatoč zabrani žena naložila vatru na otvorenom i zapalila susjedno zemljište