in

ISTRA: Ide u zatvor 8 dana. Vozio bez vozačke, bježao policiji, odbio testiranje…

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Pulska je policija 23. svibnja oko 10.20 sati u Rašporskoj ulici uočila automobil, riječke registracijske oznake, kojim je upravljao 40-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 47-godišnjak.
 
Vozač se ugledavši policiju oglušio na izdane naredbe i zapovjedi te naglo povećao brzinu kretanja i bježao sve do Županske ulice, pri čemu je prošao i na znak obavezno zaustavljanja. Policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.Također je odbio i testiranje na prisutnost droge u organizmu te su ga policijski službenici zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja uhitili.
 
Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  40-godišnjaku je nadležni sud odredio zadržavanje u zavoru u trajanju od osam dana.  
Budući da je njegov 47-godišnji suvozač imao kod sebe 0.7 grama marihuane, policija mu je izdala prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, objavila je istarska policija 24. svibnja 2023.

traka policija foto

Radnik u Istri pao prilikom preskakanja skele na gradilištu. Teško je ozlijeđen

ISTRA: Muškarac i žena kamenjem gađali barku, a onda i fizički napali bračni par