in

ISTRA: Kockao lažnim eurima

Foto Policijska uprava istarska

Osumnjičeni je posjedovao ili stavio u optjecaj ukupno 8.200 eura za koje postoji sumnja da su krivotvorene

Foto: PU istarska

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta su u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Labin proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Kosova zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca.

Policija je utvrdila da je osumnjičeni tijekom travnja na području Sjeverne Makedonije nabavio krivotvorene novčanice u apoenima od 200 i 500 eura te ih je donio u Hrvatsku. Potom je u noći s 8. na 9. svibnja u jednom automat klubu na području Labina, tijekom igre na sreću, u više navrata stavio u optjecaj 11 krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 eura.

Policija je ubrzo ušla u trag osobi koja je koristila krivotvorene novčanice te su policijski službenici jučer obavili pretrage osumnjičenika i doma kojeg koristi na području Labina. Prilikom pretraga pronašli su još deset novčanica u apoenu od 200 eura i osam novčanica u apoenu od 500 eura.

Policija je privremeno oduzela krivotvoreni novac, a protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovom postupku, objavila je istarska policija 11. svibnja 2023.

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

U Poreču Dan otvorenih vrata policije – Razgledajte vozila, kako rukuju oružjem i rade s psima

banka bankovne kartice pixabay

POREČAN PREVAREN: Neznancu dao PIN pa ostao bez novca na računu