in

Istra: Lažna socijalna djelatnica pokrala ženu (80)

Foto MUP

Predstavila se kao djelatnica za socijalni rad pa pokrala 80-godišnji ženu

Labinska je policija traga za nepoznatom ženom koja je jučer oštetila 80-godišnjakinju za nekoliko stotina eura.
Naime, nepoznata je žena oko 12 sati došla na kućnu adresu 80-godišnjakinje na području Svete Nedelje te joj je, predstavivši se kao djelatnica za socijalnu rad koju je poslala njezina liječnica, ponudila na prodaju kreme. Kako bi platila kreme, 80-godišnjakinja je uzela novčanik, no onda je ipak odlučila provjeriti sa svojom liječnicom je li poslala nepoznatu ženu u njen dom. U tom trenutku žena je starici  istrgnula novčanik iz ruku, otuđila novac te se udaljila. 

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju što bržeg pronalaska nepoznate žene.

Policijska uprava istarska poziva građane, pogotovo one starije dobi, da pripaze koga puštaju u svoj dom te da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Policija često evidentira prijevare ili krađe u domovima starijih osoba, a način počinjenja tih djela je u većini slučajeva sličan. Počinitelji, bilo da je riječ o muškim ili ženskim osobama, najčešće se predstavljaju kao prodavači, pripadnici vjerskih zajednica, službene osobe ili kao što je bilo u ovom slučaju – kao zdravstveni djelatnici –  ne bi li ušli u dom oštećenih, a onda iskoristili njihovu nepažnju i otuđili im vrijedne predmete.

U svim takvim slučajevima, kada vam se pred vratima doma pojave nepoznate osobe, policija savjetuje oprez. Ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi. Ukoliko se osoba predstavlja kao službena osoba, tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, a vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata, kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca. Budite sumnjičavi i ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede.

Pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer, kao što je već istaknuto, upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja, objavila je istarska policija 16. studenog 2023.

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Između Buja i Umaga – Vozač (78) oštetio 6 vozila u nesreći koju je izazvao pod utjecajem alkohola

kombi mup policija marica

Gospodarski kriminal u Istri: Za više od 240.000 eura oštetili državu i vlastitu firmu