in

Istra: Našao bombu iz 2. svjetskog rata 

Foto: PU istarska

Policija poziva građane da budu oprezni ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva te da odmah obavijeste policiju

Pulska policija jučer je zaprimila dojavu građanina da je prilikom uređivanja zemljišta na području Fažane pronašao predmet, nalik na eksplozivnu napravu. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici te je utvrđeno kako se radi o ručnoj bombi iz II. svjetskog rata koju su policijski službenici protueksplozijske jedinice izuzeli i uništili.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Na cesti Baderna-Pazin: Sletio van ceste, udario u stupić pa u autobus. Krivi su “promili”

Uređenje u Stanciji Vodopija - Foto Grad Poreč

POREČ: Uređuju se nove piknik zone na Stanciji Vodopija i Garbini, uskoro u još dva naselja