in

Istra: Par lagao da im je ukraden automobil s dizajnerskom odjećom

Ilustracija MUP

Vozilo je pronađeno nakon što je sudjelovalo u prometnoj nesreći

Rovinjska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 33-godišnjak i 23-godišnjakinja počinili kaznena djela lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Naime, 10. listopada u službene prostorije policijske postaje Rovinjpristupili su 33-godišnjak i 23-godišnjakinja koji su prijavili da im je nepoznati počinitelj u noći s 9. na 10. listopada otuđio automobil, pulskih registracijskih oznaka u kojem se nalazila dizajnerska odjeća. Automobil je potom pronađen u Ulici braće Božića u Rovinju nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći.

Provedenim izvidima utvrđeno je da su 33-godišnjak i 23-godišnjakinja lažno prijavili krađu kako bi prikrili 31-godišnjoj vlasnici koja je 33-godišnjaku posudila automobil, da je oštećen u prometnoj nesreći. U trenutku kada se dogodila prometna nesreća automobilom je upravljao 19-godišnjak. Protiv 19-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  a protiv 33-godišnjaka  i 23-godišnjakinje zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je istarska policija 19. listopada 2023.

policija traka mjesto nesreće

U obiteljskoj kući u Istri eksplodirala plinska boca

policija auto

Istra: U stanu pronađen leš