in

Istra: Umro nakon konzumacije droga 2022. Sada našli tko mu je dao a onda nije pružio pomoć

Foto: MUP - Ilustracija

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjentištvu podnosi kaznena prijava

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela omogućavanje trošenja droga i nepružanje pomoći.

Naime, nakon što je 29. prosinca 2022. godine na šumskom području kod naselja Glavani pronađen mrtav muškarac, utvrđeno je kako se radi o 26-godišnjaku. Na njegovom tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja te je tijelo prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Budući da je utvrđeno kako je muškarac preminuo uslijed konzumacije droge, policijski službenici nastavili su provoditi kriminalističko istraživanje te su utvrdili kako je 35-godišnjak u svom automobilu dao na korištenje drogu 26-godišnjaku dok su se vozili iz Labina prema Puli. Kada je primijetio da 26-godišnjak ne daje znakove života, osumnjičeni ga je ostavio kod mjesta Glavani umjesto da mu pokuša pružiti pomoć ili odveze do najbliže zdravstvene ustanove.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 4. lipnja 2024.

Foto Općina Medulin

Na hrvatskim cestama postavljene nove kamere, sada ih ima 468. Bit će ih još

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija: Predložite lokacije za 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja na droge