in

ISTRA: Upravljao autom pod utjecajem droga. Našli mu i pištolj

Ilustracija MUP

Policija je oduzela zračni pištolj te se protiv muškarca pokreće prekršajni postupak na nadležnom sudu

Policijski službenici labinske policije su noćas, 21. svibnja 2023., oko 4.15 sati u Istarskoj ulici zaustavili i kontrolirali osobni automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Vozaču, koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu, ponuđeno je preliminarno testiranje na opojne droge kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droge u organizmu. 

Tijekom postupanja, 37-godišnjak je policijskim službenicima predao zračni pištolj koji je neprijavljeno posjedovao te mu je on oduzet.

Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv muškarca se pokreće prekršajni postupak.

Podsjetimo, Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana navodi da se zračnim oružjem smatraju sve vrste pušaka, pištolja, revolvera i drugih naprava koje snagom stlačenog zraka ili drugog plina izbacuje kroz cijev zrno, kuglicu ili drugi projektil, koje se razvrstava u oružje kategorije C, koje je nakon nabave potrebno prijaviti nadležnom tijelu, u roku od 8 dana.

Oružje i streljivo kategorije „C“, dakle i zračne puške i pištolji, moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta ili boravišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva, zaključani u ormaru od čvrstog materijala, sefu ili sličnom spremištu koje neovlaštene osobe ne mogu otvoriti alatom uobičajene uporabe, objavila je istarska policija 21. svibnja 2023.

policija mup mjerenje brzine radar

Radari u Istri u nedjelju 21. svibnja 2023.

Ilustracija - Foto Policijka uprava istarska

“Vesela” noć u Istri: Vozio s 1,87 promila. Dobio veliku kaznu