in

Istranka (68) tražila savjete kod ljubavnih magova pa ostala bez više tisuća eura

Foto Engin Akyurt za Pixabay - Ilustracija

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije s osobama koje navodno imaju sposobnosti proricanja

Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare 68-godišnje žene koja je oštećena za više tisuća eura. Žena je putem interneta pronašla navodnog maga koji se bavi ljubavnim ritualima te je putem mobilnih aplikacija komunicirala s njime od travnja do listopada 2023. godine. Muškarcu je za usluge savjetovanja putem novčarskih institucija uplaćivala novac sve dok joj se on nije prestao javljati.

Koncem prosinca 2023. godine 68-godišnjakinja je putem interneta pronašla i ženu koja se navodno bavi ljubavnim ritualima kojoj je također za usluge savjetovanja putem novčarskih institucija uplaćivala novac sve dok joj se ona nije prestala javljati.

Oštećena je shvatila da je prevarena za ukupno više tisuća eura te je događaj prijavila policiji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom pretrage internetskih stranica i komunikacije sa osobama koje se predstavljaju pod lažnim imenima.

Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, a koriste razne načine obmane na način da se predstavljaju kao osobe koje navodno imaju sposobnosti izlječivanja, proricanja budućnosti, pronalaska ljubavi i skidanja uroka. Budite oprezni, no ako ipak dogodi da vas prevare, događaj prijavite policiji na broj 192, objavila je istarska policija 15. siječnja 2024.

Foto Policijska uprava istarska

FUNTANA: Dvojici prijetio pištoljem i svojim vozilom pokušao udariti njihov auto

Foto Policijska uprava istarska

U Istri šetao uz more i pronašao bombu