in

Izazvao nesreću s preko 2 promila u Istri, pa pobjegao. Ozlijeđena i mlada suvozačica

Foto: MUP - Ilustracija

U nesreći su ozlijeđene dvije osobe, a vozač je uhićen nakon što je vrijeđao policijske službenike

Umaška policija je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17 sati na lokalnoj cesti 50042. Nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak upravljao vozilom, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Nove Vasi u smjeru Brtonigle kad je, dolaskom do dvostrukog zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i osobinama ceste, izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika na travnatu površinu te udario u metalni nosač znakova, a potom i u stablo.

Vozač se udaljio s mjesta prometne nesreće bez da je vlasniku oštećene stvari ostavio podatke o sebi i vozilu te bez da je obavijestio policiju o prometnoj nesreći u kojoj su ozlijeđene osobe. Naime, u vozilu se kao putnica nalazila i 22-godišnjakinja koja je zadobila zasad neutvrđene tjelesne ozljede, a po naknadnom pronalasku vozača utvrđeno je kako je on zadobio lakše tjelesne ozljede.

Vozač je doveden u prostorije policije, gdje mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.04 promila, dok je izričito odbio dati uzorak krvi i testiranje na prisutnost droga u organizmu. Prilikom postupanja, 32-godišnjak je vrijeđao policijske službenike te je uhićen radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Po zaprimanju liječničke dokumentacije o težini ozljeda 22-godišnjakinje, policije će protiv vozača podnijeti odgovarajuću prijavu.

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska mup

Istra: Reketario ga, napao elektrošokerom i prijetio smrću

pirotehnika mup policija

Rezultati sezone petardi: Dječaku amputirana šaka, maloljetnik ostao bez oka