in

Izazvao nesreću u Istri: Udario auto, odbio alkotest, pokušao pobjeći…

Foto MUP - Ilustracija

Vozač je smješten u prostorije za zadržavanje te se protiv njega pokreće prekršajni postupak          

Prometna policija je jučer oko 20.20 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Ulici Starih statuta u Puli. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljao automobilom, pulskih registracijskih oznaka, krećući se iza automobila, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao također 24-godišnjak. Obzirom nije držao potreban razmak, naletio je na stražnji dio automobila, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je propisno skretao na parkirališni prostor.

Prilikom postupanja policijskih službenika 24-godišnjak, koji je prouzročio prometnu nesreću, odbio je postupati po uputama za alkotestiranje, a kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Odbio je dati na uvid dokument kako bi mu se utvrdio identitet te se počeo udaljavati. Zbog sprječavanja otpora i bijega mladića, policijski službenici su njim uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, nakon čega je smješten u prostorije za zadržavanje.

Poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija protiv 24-godišnjaka pokreće prekršajni postupak, objavivla je istarska policija 6. veljače 2024.

bankomat provala eksplozija

U srcu Istre noćas digli bankomat u zrak

Foto Policijska uprava zadarska

POREČ: Muškarac i žena zbog vožnje pod utjecajem alkohola isključeni iz prometa