in

Izazvao prometnu nesreću sa skoro 3 promila

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je 18 prometnih nesreća od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna je osoba teško, a sedam lakše ozlijeđeno. Utjecaj alkohola evidentiran je u šest prometnih nesreća.

Utvrđeno je 405 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 59 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 21 prekršaj
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 97 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 121 prekršaj
  • ostali prekršaji – 107 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 639 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 28 vozača i četiri vozila.

Događaj koji izdvajamo:

Jučer oko 20.50 sati u Labinu se dogodila prometna nesreća, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 37-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.98 promila upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Zelenice u smjeru Rijeke te je uslijed ne držanja potrebitog razmaka prednjim dijelom automobila udario u zadnji dio automobila Kia, pulske registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 50-godišnjakinja, a koja je smanjila brzinu radi skretanja u desno.
U nesreći je vozačica lakše ozlijeđena, a vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prijavljeni zbog krađe parfema

20-godišnjak teško ozlijedio starijeg muškarca