in

Između Funtane i Vrsara spašeni brodolomci – Plovilo nakon havarije završilo na dnu mora

Ilustracija MUP

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC) Rijeka obavijestila je 11. srpnja u 14.48 sati Lučku kapetaniju Pula o pozivu pogibelji upućenom od posade tonuće brodice između Funtane i mjesnog kampa kod Vrsara. O događaju je obaviještena i Postaja pomorske i aerodromske policije Pula.

U vremenu pokretanja koordinirane akcije traganja i spašavanja službenici MRCC Rijeka doznali su da se na havariranoj brodici, u trenutku nesreće nalazilo 5 osoba, koje su nedugo potom neozlijeđene prekrcane na drugu brodicu, u vlasništvu hrvatskoga hotelskog poduzeća, koja je u vremenu dojave plovila u blizini mjesta nesreće te su neozlijeđeni iskrcani na kopno.
Službenici pulske Kapetanije provjerom na poziciji nesreće nisu uočili onečišćenje mora, dok je temeljem prikupljenih iskaza brodolomaca te provedenom administrativnom provjerom utvrđeno da se potonula brodica dužine 4,2 metra, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, nalazi na dubini od oko 15 metara i trenutno ne predstavlja smetnju pomorskom prometu tim područjem.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće obavljeno je u nadležnosti Lučke kapetanije Pula, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

AQUACOLORS POREČ: Provedite najljepši ljetni dan uz bazene, adrenalinske atrakcije, koktele i bogatu gastro ponudu

Jole Čagalj - PR - Foto TZ Tar Vabriga

TAR: Jole i Night Express Band za vikend u čast zaštitnici Sv. Mariji Karmelskoj