in

Između Poreča i Tara – U teškoj prometnoj nesreći poginuo 38-godišnji policajac

Policija i državno odvjetništvo nastavljuju utvrđivati okolnosti prometne nesreće, u kojoj je smrtno stradao policijski službenik

 
U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 6.40 sati, na cesti D75 (Červar – Tar), smrtno je stradao policijski službenik.
 
Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0.38 promila upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake, iz smjera Tara te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Fiat, pulske registarske oznake, kojim je ispred njega upravljala 43-godišnja policijska službenica. Od siline udarca, Fiat je s desne strane sletio s ceste i udario u stablo, nakon čega se prevrnuo na krov.
 
Na mjestu događaja smrtno je stradao 38-godišnji policijski službenik, suvozač iz Fiata, dok je policijska službenica zbog težih ozljeda prevezena u pulsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju.
 
Policija, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, nastavlja utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće,  a nad 24-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Policijska uprava istarska izražava iskrenu sućut obitelji preminulog kolege.

U Labincima 24. lipnja slavi se dan sv. Ivana

Porečka GIOSTRA – Bogat nedjeljni program uz viteški turnir, Graškolina, spirite i brigante