in

Jurili Ipsilonom i Pulom pijani i prebrzo – Kazne visoke

Foto MUP

U dane vikenda, od 14. do 16. svibnja, na području PU istarske evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Policijski službenici kontrolirali su ukupno 454 vozača te su iz prometa isključili 16 vozača i 6 vozila. Utvrđeno je 240 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 106 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 15 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 26 prekršaja
  • ostali prekršaji – 79 prekršaja

U petak, 14. svibnja oko 21.30 sati, na Vodnjanskoj cesti u Puli policija je u prometu zatekla i zaustavila automobil VW Golf, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 51-godišnjak. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.79 promila. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izdan obvezni prekršajni nalog na iznos od deset tisuća kuna.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici sankcionirali su i prebrzu vožnju pa su tako u petak u 19.45 sati, na Istarskom ipsilonu, na dionici Vodnjan – Pula, kontrolirali 43-godišnjeg njemačkog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom VW, brzinom od 174 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od šest tisuća kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Istog dana oko 23.50 sati, izvršenim nadzorom brzine kretnja vozila u Puli, Cesta prekomorskih brigada, policijski službenici utvrdili su da je 33-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom BMW, brzinom od 108 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h. Daljnjom kontrolom vozača utvrđeno je da  upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.00 promila. Vozaču je određena kazna u iznosu  13 tisuća kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Devet Slovenaca htjelo u Istru s lažnim PCR testovima

ŽMINJ: Pijan vikao na vatrogasce i policajce zbog plakata političara