in

Kaznena prijava za Slovenku koja je u Poreču prijetila smrću, pljuvala i udarala policajce

Ilustracija

Slovenska državljanka kazneno prijavljena zbog sumnje da je počinila kazneno djelo prisile prema službenoj osobi

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 34-godišnja slovenska državljanka počinila kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.
Naime, u subotu, 18. srpnja oko 18 sati, 34-godišnja slovenska državljanka upravljala je automobilom Peugeot, slovenske registarske oznake te je dolaskom do raskrižja s kružnom tokom prometa ceste D75 i Ulice Mate Vlašića, zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom udarila u automobil Renault, pulske registarske oznake kojim je ispred nje upravljao 57-godišnjak. Od siline udarca, Peugeot je odbačen na prometni otok, gdje je udario u prometni znak, a u nesreći je lakše ozlijeđena 31-godišnja slovenska državljanka, putnica iz Peugeota.

Nakon što je izazvala prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom, 34-godišnjakinja je počela vikati i unositi se policijskim službenicima u lice. Odbila je alkotestiranje i počela se udaljavati od policijskog vozila, odbijajući suradnju, nakon čega su policijski službenici primijenili nad njom sredstva prisile. Žena je i dalje pruža otpor te je jednog policajaca pljunula i ugrizla ga za štitnik noge, dok je drugog udarila nogom u glavu, a cijelo vrijeme je i vikala i prijetila policijskim službenicima smrću.

U događaju su dva policajca lakše ozlijeđena te policija protiv 34-godišnje slovenske državljanke podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 34-godišnjakinje se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Nacionalni stožer: 69 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 90 osoba

Istra u utorak – 5 novozaraženih, 6 izliječenih

VODNJAN: Policija upozorava na učestalo kršenje prometnih propisa u Ulici 1. maja

VODNJAN: Policija upozorava na učestalo kršenje prometnih propisa u Ulici 1. maja