in

Kažnjen jer je Ipsilonom jurio 192 km na sat. Drugi jer je vozio s 2,39 promila alkohola

Foto: MUP

U petak, 15. travnja oko 23.10 sati 44-godišnjak je upravljao osobnim vozilom VW, pulske registracijske oznake, kolnikom Stankovićeve ulice u Puli. Budući da je postojala sumnja da je vozač pod utjecajem alkohola, policijski službenici su ga alkotestirali te je utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.39 promila. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od deset tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U subotu, 16. travnja oko 16.25 sati, policijski službenici su na Istarskom ipsilonu zaustavili 19-godišnjeg njemačkog državljanina koji je upravljao automobilom Audi, njemačke registracijske oznake, iz smjera čvora Medaki u smjeru čvora Višnjan brzinom od 192 km/h, na mjestu gdje je brzine kretanja ograničena na 110 km/h. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od deset tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana na području Republike Hrvatske.

U dane vikenda, od 15. do 17. travnja 2022. godine, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 19 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su teže ozlijede, a pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 350 vozača, a iz prometa su isključili 19 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 186 prekršaj, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 76 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 14 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja
  • nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 30 prekršaja
  • ostali prekršaji – 49 prekršaja.

Izvor Policijska uprava istarska

novac kune novčanice policija ilustracija

UMAG: Za pola milijuna kuna oštetio firmu za koju je radio. Sve je potrošio na svoje potrebe

Ukrao bicikl pa “zaradio” kaznenu prijavu